< terug Column

Alles online

Om bekende redenen gebeurt er veel meer online tegenwoordig. Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik een enorme digibeet ben. Ik hou heus wel van mijn laptop, maar hij moet wel normaal doen (geen fratsen zoals errors enzo) en er moet vooral niks veranderen of aangepast worden, want dan weet ik het niet meer. Je zult snappen: als het persoonlijk kán, dan dóe ik het ook persoonlijk.

Toen duidelijk werd dat wij geen ‘live’ trainingen meer konden geven, was het dan (ook voor mijzelf) een verrassing dat ik direct dacht aan online trainen. Ik weet niet waar dat vandaan kwam, maar het was een goed besluit. Want wat is het leuk! En het heeft ook zulke voordelen! Niet meer in de file, lekkere koffie, in pyjama achter mijn laptop als ik wil (doe ik natuurlijk niet ????) en mijn kat die naast me ligt te spinnen.

Kortom: het valt reuze mee.

Begrijp me niet verkeerd: zodra ik weer op pad mag, ga ik op pad. Want er gaat voor mij niets boven menselijk contact. Maar goed. A man’s gotta do what a man’s gotta do ????.

Deze week had ik een nieuwe primeur: ik deed in een training een (online) demo én heb online getraind met een trainingsacteur (ook voor haar spannend trouwens, maar ze deed het fantastisch). En dan wordt het toch wel serieus, want dan moet er gecoacht worden. Online gecoacht.

En dan is natuurlijk de vraag: kan dat wel? Mis je geen essentiële (non-verbale) informatie? Is het intiem of veilig genoeg? Hoe zit dat eigenlijk?

En daarom gaan onze tips deze keer over online coachen en begeleiden. Waar moet je op letten? Veel plezier!

Hartelijke groeten,

Irene Lansdaal
Solvitas

Meld je nu gratis aan

voor Solvitas Tips

Ontvang 1 x per maand de Solvitas Tips, met praktische tips over Oplossingsgericht Werken

(Zo’n 3000 mensen gingen je voor)

Maak kennis met onze Trainingen en workshops
Ik zoek een training voor... Mijn team Mijzelf