< terug Column

Het vieren van succes

Mensen die mij wat beter kennen, weten inmiddels dat ik ongelooflijk slecht was in het Oplossingsgericht werken. Ik was – om het mild uit te drukken – bepaald geen natuurtalent. Wat ik tekort kwam aan talent, maakte ik gelukkig goed met enthousiasme en zo heb ik het inmiddels wel aardig onder de knie.

Wat lastig was én is, is het vieren van successen. Ik ben er niet zo goed in. Heel eerlijk vind ik successen al snel ‘normaal’ en heb daarom geen zin om erbij stil te staan.

Niet handig natuurlijk, want van successen kun je veel leren en het is bovendien ook best leuk om eens stil te staan bij wat je hebt bereikt. En toch heb ik de neiging om direct weer vooruit te kijken. Of – erger nog – te kijken naar wat ik níet heb bereikt. En ja, ik weet het: dit is niet echt Oplossingsgericht.

Daarom doe ik het nu anders.

Mensen die actief zijn op LinkedIn weten het misschien al , en anders is het een verrassing: ons boek komt bijna uit. En dat voelt als een behoorlijk succes. Misschien ís het dat ook wel gewoon 😊.

Al heel lang krijg ik regelmatig de vraag: ‘Welk boek kan ik het beste lezen?’

En zeker voor mensen die studenten coachen weet ik het dan niet zo goed. De beste Oplossingsgerichte boeken zijn (waren) immers meer gericht op therapeuten dan op docenten, studie- en stagebegeleiders.

En dat is jammer! Want studentcoaches hebben echt andere coachgesprekken. Ze hebben vaak maar kort de tijd, voeren regelmatig verplichte gesprekken én hebben ook nog te maken met doelen vanuit de organisatie (‘hou de studenten binnen!’ of ‘zorg dat deze student stopt!’). Kortom: het coachen van studenten is een vak apart.

En ja! Ik kan het wel van de daken schreeuwen: daar hebben wij nu een superleuk boek over geschreven.

En ja! Dat moet gevierd worden! En dat we stiekem al met ons volgende boek bezig zijn over Oplossingsgericht beïnvloeden, doet er dan even niet toe 😉.

Dus daarom organiseren we op 24 november een feestelijke-interactieve-leerzame boeklancering mét kans op een gratis exemplaar van ons boek.

Het lijkt me geweldig als je erbij bent!

Lees intussen vast de tips over het ‘lichter’ maken van gesprekken en overleggen (en wat dat te maken heeft met het vieren van successen).

Hartelijke groeten,

Irene Lansdaal
Solvitas

p.s. Kom dus ook bij de Solvitas win-een-boek-en-krijg-gouden-tips-boeklancering! Deze is online via Zoom, op vrijdag 24 november van 15 – 16.00 u. Meld je meteen even aan!

Boek Oplossingsgericht coachen van studenten - Boekp.s.2. Ons boek ‘Oplossingsgericht coachen van studenten’ is tot en met 24 november in de voorverkoop, met € 3,00 korting. Kijk hier voor meer info en voor het bestellen van jouw exemplaar!

Meld je nu gratis aan

voor Solvitas Tips

Ontvang 1 x per maand de Solvitas Tips, met praktische tips over Oplossingsgericht Werken

(Zo’n 3000 mensen gingen je voor)

Maak kennis met onze Trainingen en workshops
Ik zoek een training voor... Mijn team Mijzelf