Trainingen in Oplossingsgerichte gespreksvoering

Wij trainen professionals die anderen (studenten, cliënten of medewerkers) begeleiden.

Als je mensen begeleidt, heb je soms te maken met:

  • Weerstand
  • Passiviteit, gebrek aan motivatie
  • Gebrek aan zelfredzaamheid of zelfvertrouwen
  • Onwenselijk of onhandig gedrag

Onze trainingen gaan precies daarover.

Wij trainen iedereen met begeleidende, coachende of aansturende taken zoals docenten en studieloopbaanbegeleiderssociaal werkersHR- professionals, coaches en leidinggevenden.

Heb je vooral interesse in intervisiebegeleiding? Kijk dan hier.

De training

Vanuit Oplossingsgericht Coachen c.q. Oplossingsgericht Werken geven we praktische tools om effectief om te gaan met alle lastige situaties als je anderen begeleidt. De opzet van de training is altijd: korte theorie, verbinden met de eigen casuïstiek van de deelnemers, en veel oefenen. Hierdoor kun je wat je die ochtend hebt geleerd, direct in de middag gaan toepassen. En het effect ervaren!

Onze trainingen zijn enthousiasmerend en worden goed gewaardeerd (gemiddeld minimaal een 8 en meestal hoger). Deelnemers vinden de training nuttig èn leuk. De training wordt inhoudelijk altijd aangepast aan de doelgroep en de deelnemers, zodat optimaal kan worden aangesloten bij wat voor hen zinvol is. Onze trainers maken daarmee van elke training maatwerk.

Het doel is altijd: met minder moeite méér resultaat als je iemand begeleidt.

Praktisch toepasbaar

Onze trainers zijn betrokken, bekwaam en brengen wat lichtheid en humor mee. Bovendien vinden de deelnemers de concrete tools vanuit Oplossingsgericht Werken vaak heel verrassend en direct praktisch toepasbaar.

Ook past de aanpak van Oplossingsgericht Werken naadloos bij ontwikkelingen waarin hiërarchische druk zijn kracht heeft verloren en het meer gaat om het effectief stimuleren van de eigen verantwoordelijkheid. En om het aanboren van de eigen mogelijkheden van diegene die je begeleidt.

Live & online

Misschien goed om te weten… Wij trainen bij voorkeur live, maar een combinatie van live met online, óf helemaal online als de omstandigheden dat vereisen doen we zeker ook. Lees hier over onze online training en intervisie.

Specialist

Solvitas groeit, maar is met ongeveer 10 trainers nog wel altijd specialist. We trainen alléén in Oplossingsgericht Werken èn met een hoge kwaliteitsnorm. Zowèl als het gaat om het trainen en enthousiasmeren van de groep deelnemers, als om de inhoudelijke Oplossingsgerichte kennis en vaardigheden. Wij zijn enorm gedreven, resultaatgericht, en staan ervoor in dat we hoge kwaliteit leveren.

Bekijk nu onze trainingen voor...

Trainingen voor Onderwijs

Trainingen voor Zorg & Welzijn

Trainingen voor Overige organisaties & bedrijven

Bel met Irene Lansdaal
Bel met Irene Lansdaal

Je krijgt met één gesprek zicht op de mogelijkheden voor jou of je team!

06 - 520 350 46 Contactformulier Binnen 2 werkdagen reactie!

Klanten van Solvitas...