Oplossingsgericht Coachen in het onderwijs (HBO & MBO)

Studenten coachen en motiveren

  • Hoe begeleid je je studenten tot zelfredzame studenten die zelf de regie pakken?
  • Hoe balanceer je tussen zinvolle kennis delen en de student zèlf antwoorden laten vinden?
  • Hoe motiveer je een passieve of klagende student met slechte prestaties?
  • Hoe kan je zorgen dat het begeleiden je (nog) minder energie kost?

Onze trainingen geven praktische tools vanuit het Oplossingsgericht Coachen voor mensen die in het MBO en HBO studenten begeleiden; docenten, studieloopbaancoaches of -begeleiders, mentoren en decanen.

Oprichter Irene Lansdaal is zelf afkomstig uit het onderwijs, en Solvitas is vanaf de start gericht geweest op Oplossingsgerichte trainingen in het onderwijs voor eenieder die studenten begeleidt.

November 2023 is ons boek ‘Oplossingsgericht coachen van studenten’ verschenen.

Mogelijke trainingen voor jouw team:

Kennismakingworkshop Oplossingsgericht Coachen van studenten 1 dagdeel

Eerst je team laten proeven van wat een training Oplossingsgericht Coachen kan bieden? Het werkt vaak heel goed om eerst één of meerdere enthousiasmerende kennismakingsworkshops te houden!

Basistraining Oplossingsgericht Coachen van studenten 5 dagdelen

De deelnemers kunnen direct gaan toepassen wat ze in deze basistraining leren. Zij krijgen de basis, maar ook veel praktische tools voor alle lastige casuïstiek uit hun eigen praktijk.

Opfrisworkshop Opfris- en casuïstiekworkshop 1 dagdeel

Het is waardevol om de Oplossingsgerichte vaardigheden te onderhouden en aan te scherpen als er een tijdje in de praktijk nog meer ervaring mee is opgedaan. En om actuele casuïstiek te kunnen inbrengen.

Intervisie Oplossingsgerichte intervisiebegeleiding 3 tot 6 dagdelen

Professionals die andere begeleiden hebben vaak te maken met lastige casuïstiek, en het is prettig om dat te delen op een positieve en slimme manier. Deelnemers scherpen hun Oplossingsgerichte vaardigheden aan, en komen gemotiveerd en gesterkt uit de intervisie.

Voor iedereen die het Oplossingsgerichte Begeleiden hélemaal in de vingers wil krijgen of specialist wil worden op dit vlak: 10 dagen door tópdocenten in het Nederlandstalig Oplossingsgericht Werken. Solvitas organiseert deze jaartraining al lange tijd op open inschrijving (deelnemers die zich individueel inschrijven), maar deze jaartraining wordt ook Incompany …

“De training helpt je bij het voeren van efficiëntere en nuttige coachingsgesprekken.”

(docent Hogeschool Rotterdam)

Klanten van Solvitas...

[gs_logo logo_cat=”onderwijs”]