< terug Jaartraining

Oplossingsgericht Coachen en Begeleiden van cliënten

Ongeveer 10 dagen

1. Wat levert deze training op? 

 • Oplossingsgerichte specialisten voor je organisatie: de deelnemers krijgen het Oplossingsgericht Coachen en Begeleiden helemaal in de vingers! 
 • De deelnemers waarderen deze training erg. Gemiddelde waardering van de training: 9. 
 • Concrete tools vanuit de Oplossingsgerichte methode om cliënten effectief te begeleiden, ook in lastige situaties zoals bij niet gemotiveerde, passieve of klagende cliënten. 
 • Gericht op aanboren van de eigen kracht en motivatie, vergroten van zelfredzaamheid en regie bij de cliënt
   

2. Voor wie

Deze training is voor alle sociaal werkers en coaches die cliënten begeleiden en daarvoor veel gesprekken voeren.

Deze jaartraining kan worden georganiseerd voor deelnemers die al enige training in Oplossingsgericht Coachen en Begeleiden hebben gehad, maar óók voor mensen die hierin nog helemaal nieuw zijn. Is de groep gemengd, dan kan er eventueel een aanloopworkshop worden georganiseerd voor de mensen die nieuw zijn in het Oplossingsgericht Werken.

Het is een incompany training. Het is geen probleem om deelnemers vanuit verschillende teams aan de training deel te laten nemen.
NB: individueel deelnemen? Kijk dan bij de jaartraining op open inschrijving!
 

3. Waarover gaat de training? 

 • Alle facetten van Oplossingsgericht coachen & begeleiden van cliënten. Brede kijk door de verschillende docenten in de jaartraining. 
 • Concrete tools om cliënten effectief te begeleiden, ook in lastige situaties zoals bij niet gemotiveerde, passieve of klagende cliënten 
 • Het eigen maken van de Oplossingsgerichte basishouding. 
 • Veelzijdige technieken vanuit Oplossingsgericht Coachen, Adviseren en Beïnvloeden. Eventueel kan Oplossingsgericht Sturen ook in het programma worden opgenomen.
   

4. Werkwijze 

 • In de basis is de opzet: 9 hele trainingsdagen, 2 intervisie- of casuïstieksessies en tussentijdse huiswerkopdrachten. Ongeveer 1 bijeenkomst per maand. Individuele coaching voor de deelnemers is een keuzemodule. 
 • De trainers zijn toptrainers en kopstukken uit het Nederlandstalige Oplossingsgericht werken, zoals Fredrike Bannink, Esther de Wolf en Anton Stellamans. 
 • Er wordt gewerkt met eigen casuïstiek van de deelnemers en met uniek materiaal van de trainers en Solvitas.  
 • Er wordt veel geoefend. 
 • Ten behoeve van de eindopdracht nemen deelnemers een gesprek op om na te bespreken en op te reflecteren.
   

5. Overige informatie 

 • Maatwerk in het programma is mogelijk. 
 • De training is SKJ gecertificeerd (90 punten) 
 • De training wordt indien gewenst afgesloten met een certificaat
 • Deze training verzorgen wij jaarlijks ook op open inschrijving, dus voor individuele deelnemers. Kijk dan bij de jaartraining op open inschrijving.
  Lees hier het verhaal van jeugdzorgprofessional Marlous die de jaartraining heeft gevolgd.
 • Borging: Oplossingsgerichte intervisie kan na de jaartraining een manier zijn voor deelnemers om hun vaardigheden optimaal te benutten en op peil te houden. 

 

Quotes van deelnemers aan de incompany jaartraining 

“Een prachtig opgezet programma. Zeer gevarieerd en leerzaam. Als je een goede basis wilt hebben moet je deze training volgen.”

“Ik ben er ècht een betere professional van geworden”

“Een jaar onderdompeling in het Oplossingsgericht Werken, met experts. Waarbij het heel fijn en nuttig is dat er met diverse trainers gewerkt wordt. Je krijgt inzicht in zeer veel aspecten en toepassingen van de Oplossingsgerichte Gespreksvoering. De coaching was de kers op de taart!”

“Ik ervaar veel meer rust en energie in mijn werk door deze wijze van werken!”

“Ik ben nu effectiever in mijn gesprekken, deze zijn nuttiger voor mijn gesprekspartner en ik ben zelf meer tevreden over mijn gesprekken.”

Meer weten of offerte
aanvragen?
Bel met Irene Lansdaal

Je krijgt met één gesprek zicht op de mogelijkheden voor jou of je team!

06 - 520 350 46 Contactformulier Binnen 2 werkdagen reactie!

Bekijk ook deze trainingen

Inspiratiesessie Oplossingsgericht coachen van studenten 45 minuten tot 1,5 uur
Basistraining Beïnvloeden, adviseren en coachen voor leerplichtambtenaren, -consulenten en RMC trajectbegeleiders Incompany, 5 of 6 dagdelen
Kennismakingworkshop Workshop Oplossingsgericht Coachen voor Coaches of Mentoren 1 dagdeel

Nieuwsgierig naar Oplossingsgericht Coachen? In een dagdeel kan jouw team laagdrempelig kennismaken en direct al praktische tips opdoen!

Training Oplossingsgericht Sturen voor sociaal werkers | Drang & Dwang 3 dagdelen (9 SKJ punten)

Deze training gaat over de situaties waarin het van groot belang is om de cliënt tot ander handelen aan te zetten, en waarin dat lastig lukt. De deelnemers krijgen praktische technieken aangereikt vanuit Oplossingsgericht Sturen en Beïnvloeden. (Stijgende belangstelling voor deze training!)