< terug Jaartraining

Oplossingsgericht Coachen en Begeleiden van studenten

Ongeveer 10 dagen

1. Wat levert deze training op? 

 • Oplossingsgerichte specialisten voor je organisatie: de deelnemers krijgen het Oplossingsgericht Coachen & Begeleiden helemaal in de vingers!
 • Vaardigheden die passen bij het huidige begeleiden van studenten en het ‘coachend lesgeven’; gericht op de zelfredzaamheid van studenten en het begeleiden van groepen.
 • Oplossingsgericht Coachen & Begeleiden kost de begeleider minder moeite en levert tijd op.

2. Voor wie

Deze training is geschikt voor iedereen die MBO- of HBO-studenten begeleidt, zoals docenten, mentoren, studieloopbaanadviseurs en decanen.

Deze jaartraining kan worden georganiseerd voor deelnemers die al enige training in Oplossingsgericht Coachen hebben gehad, maar óók voor mensen die hierin nog helemaal nieuw zijn. Is de groep gemengd, dan kan er eventueel een aanloopworkshop worden georganiseerd voor de mensen die nieuw zijn.

Het is een incompany training. Het is geen probleem om deelnemers van verschillende studierichtingen aan de training deel te laten nemen.
 

3. Waarover gaat de training? 

 • Alle facetten van Oplossingsgericht coachen & begeleiden van studenten. Brede kijk door de verschillende docenten in de jaartraining. 
 • Concrete tools om studenten effectief te begeleiden, ook in lastige situaties zoals bij niet gemotiveerde, passieve of klagende studenten 
 • Het eigen maken van de Oplossingsgerichte basishouding. 
 • Veelzijdige technieken vanuit Oplossingsgericht Werken: Coachen, Adviseren, Beïnvloeden en Sturen.
   

4. Werkwijze 

 • In de basis is de opzet: 9 hele trainingsdagen, 2 intervisie of casuïstieksessies en tussentijdse huiswerkopdrachten. Verspreid over een studiejaar.  
 • Mogelijkheid tot individuele coaching voor de deelnemers 
 • De trainers zijn toptrainers en kopstukken uit het Nederlandstalige Oplossingsgericht werken, zoals Fredrike Bannink, Esther de Wolf en Anton Stellamans. 
 • Er wordt gewerkt met eigen casuïstiek van de deelnemers en met uniek materiaal van de trainers en Solvitas.  
 • Er wordt veel geoefend.
 • Ten behoeve van de eindopdracht nemen deelnemers een gesprek op om na te bespreken en op te reflecteren.
   

5. Overige informatie 

 • De deelnemers waarderen deze training enorm. Gemiddelde waardering van de training: 9. 
 • Maatwerk in het programma is mogelijk. 
 • De training wordt afgesloten met een certificaat.
 • Deze training verzorgen wij jaarlijks ook op open inschrijving, dus voor individuele deelnemers. Kijk hier voor informatie over de jaartraining op open inschrijving.
 • Borging: Oplossingsgerichte intervisie kan een manier zijn voor deelnemers om hun vaardigheden optimaal te benutten en op peil te houden. 

 

Quotes van deelnemers aan de incompany jaartraining 

“Ik ben er nu echt van overtuigd dat Oplossingsgericht Werken veel zinvoller is dan probleemuitdiepend werken. Je bent minder hard bezig studenten te redden omdat je weet dat de oplossingen vooral uit henzelf moeten komen (en je leert daarbij de goede vragen stellen). Het levert je op dat je je competenter voelt in de gespreksvoering.”

“De training helpt je bij het voeren van efficientere en nuttige coachingsgesprekken

“Een prachtig opgezet programma. Zeer gevarieerd en leerzaam. Als je een goede basis wilt hebben moet je deze training volgen.”

“Door de jaartraining kan ik anderen veel beter stimuleren om hun doelen te bereiken en talenten te gebruiken”

 

Naar alle trainingen over het begeleiden van studenten

Meer weten of offerte
aanvragen?
Bel met Irene Lansdaal

Je krijgt met één gesprek zicht op de mogelijkheden voor jou of je team!

06 - 520 350 46 Contactformulier Binnen 2 werkdagen reactie!

Bekijk ook deze trainingen

Basistraining Beïnvloeden, adviseren en coachen voor leerplichtambtenaren, -consulenten en RMC trajectbegeleiders Incompany, 5 of 6 dagdelen
Kennismakingworkshop Workshop Oplossingsgericht Coachen voor Coaches of Mentoren 1 dagdeel

Nieuwsgierig naar Oplossingsgericht Coachen? In een dagdeel kan jouw team laagdrempelig kennismaken en direct al praktische tips opdoen!

Jaartraining Oplossingsgericht Coachen en Begeleiden van cliënten Ongeveer 10 dagen

Voor een groep van deelnemers die het Oplossingsgerichte Coachen en Begeleiden van cliënten hélemaal in de vingers wil krijgen of specialist wil worden op dit vlak: 10 dagen door topdocenten in het Nederlandstalig Oplossingsgericht Werken.

Training Oplossingsgericht Sturen voor sociaal werkers | Drang & Dwang 3 dagdelen (9 SKJ punten)

Deze training gaat over de situaties waarin het van groot belang is om de cliënt tot ander handelen aan te zetten, en waarin dat lastig lukt. De deelnemers krijgen praktische technieken aangereikt vanuit Oplossingsgericht Sturen en Beïnvloeden. (Stijgende belangstelling voor deze training!)